Funkcija i značaj trodimenzionalnog merenja

Nano (Xi'an) mjeriteljstvo Co., Ltd | Updated: Jul 19, 2018
Source:

Od 1960-ih godina, industrija je postigla veliki razvoj. Uz porast industrije industrijske proizvodnje, automobilske, vazduhoplovne i elektronske industrije, za razvoj i proizvodnju raznih vrsta kompleksa potrebna su napredna tehnologija i instrumenti za testiranje, koji oslikavaju tri koordinatne merne mašine i 3D merne tehnologije koja se pojavljuju u istorijskom trenutku i brzi razvoj i poboljšanja.

Pojava koordinatne merne mašine predstavlja prekretnicu u tranziciji mernog instrumenta od klasičnog ručnog do savremenog automatskog testiranja. Koordinatna mjerna mašina igra važnu ulogu u 3D mjernoj tehnologiji u sljedećim aspektima:

  1. Rešeno je mjerenje dimenzija galerije složenih oblika površina, kao što su prečnik rupe i položaj rupa dijelova tijela kutije, sečiva i zupčanika, automobila i aviona, itd.

  2. Preciznost 3D merenja je poboljšana. Trenutno preciznost jedne osovine visoke precizne koordinatne mjerne mašine može doći do dužine manje od 1um i dvodimenzionalne prostorne preciznosti od više od 1 ~ 2um. Za tro-koordinatnu mernu mašinu koja se koristi za detekciju radionice, tačnost mjerenja svake osi može se postići na 3 ~ 4um.

  3. Promoviše se razvoj automatske proizvodne tehnologije jer mašina za merenje koordinata može formirati proizvodnu liniju ili fleksibilan proizvodni sistem sa CNC mašinskim alatom i mašinskim centrom.

  4. Sa kontinuiranim razvojem automatizacije, mjerna efikasnost koordinatne mjerne mašine je značajno poboljšana.


Upit
Your comments are welcome!
For more information about our brand and products, please feel free to contact us!
Please enter your email address:
Kontaktiraj nas
Address: NO.55, Gongye No.2 Road, Sian nacionalnih civilnih Aerospace baze, Xi'an Grad, provinciji Shaanxi, Kina
Tel: +862981538937
Fax: +862989233633
E-mail: overseas@cmm-nano.com
Autorsko pravo © Nano (Xi'an) mjeriteljstvo Co., Ltd Sva prava pridržana.